Groene schoolpleinen

Met de aanleg van groene schoolpleinen helpen wij u graag. Soontiëns Stadsnatuur heeft namelijk al vele schoolpleinen onthard en vergroend. Hierbij hebben wij betonnen tegelvloeren vervangen door functioneel groen. Bij deze transformatie naar een groen schoolplein houden wij altijd rekening met de natuur, zodat kinderen het dieren- en plantenleven van dichtbij kunnen ervaren. Geïnteresseerd? Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan.

Een groen schoolplein: het schoolplein van de toekomst

U kiest met een groen, natuurlijk schoolplein voor een schoolplein van de toekomst. Voor het klimaat is het natuurlijk heel bevorderlijk dat er zoveel mogelijk beton wordt ingeruild voor groen, maar het geeft ook de kinderen zelf veel meer speel- én leerplezier. Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben zelfs vastgesteld dat kinderen meer vrienden maken en zich zelfverzekerder voelen op een groen schoolplein. Alle reden dus om die betonnen tegels aan te pakken en een inspirerend, natuurlijk schoolplein te realiseren.

De uitvoering

Bij het uitvoeren van de gevraagde werkzaamheden nemen wij graag het gehele traject aan. Dit betekent zowel ontwerp, inrichting, aanleg als onderhoud van het duurzame schoolplein. Lees verder om kennis te maken met de mogelijkheden voor uw nieuwe groene schoolplein.

Onbezorgd samen spelen

Voor spilcentrum De Keverberg, bestaande uit basisschool ‘t Startblok en Korein Kinderplein, legden wij in het voorjaar van 2017 een samenspeelplein aan. Kinderen met en zonder handicap worden op dit groene schoolplein gestimuleerd om samen te spelen en te leren. Met een ontdekplek, ‘verstoppertjespad’ en een nieuw houten speeltoestel valt er voortaan genoeg te beleven voor iedereen tijdens het speelkwartier.

Een groen schoolplein met een moestuin

Soontiëns Stadsnatuur legt ook regelmatig buurtmoestuinen aan. Moestuinen bieden een ideale gelegenheid voor kinderen om van dichtbij mee te maken hoe hun voedsel groeit en wat daarvoor nodig is. Zo heeft Soontiëns Stadsnatuur in de wijk Doornakkers in opdracht van de gemeente Eindhoven een moestuin aangelegd, waarin kinderen van de nabijgelegen basisschool en kinderopvang samen met buurtbewoners aan de slag gaan. Natuurlijk kunnen we ook een deel van het schoolplein zelf inrichten als moestuin. Kijk op onze pagina ‘stadsmoestuinen‘ voor meer informatie en voorbeelden van moestuinen die wij aangelegd hebben.

Meer informatie en subsidie groene schoolpleinen

U heeft mogelijk recht op een subsidie bij de aanleg van een groen schoolplein. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het aanleggen van natuurlijke schoolpleinen? Wij laten graag aan u zien dat u voor de aanleg van groene schoolpleinen bij Soontiëns Stadsnatuur moet zijn.

soontiens-groene-schoolpleinen

basisschool “De Talisman”

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN