Groene schoolpleinen

Voor de aanleg van groene schoolpleinen helpen wij u graag. Zo heeft Soontiëns Stadsnatuur al vele schoolpleinen onthard en vergroend. Hierbij hebben wij betonnen tegelvloeren vervangen door functioneel groen. Uiteraard houden wij bij de werkzaamheden rekening met de natuur, zodat kinderen dier- en plantleven van dichtbij kunnen ervaren. Geïnteresseerd? Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan.

Een schoolplein van de toekomst

U kiest met een groen schoolplein voor een schoolplein van de toekomst. Bovendien geeft het meer speel-, leer- én eetplezier aan kinderen. Bij het uitvoeren van de gevraagde werkzaamheden nemen wij graag het gehele traject aan. Dit betekent zowel ontwerp, inrichting, aanleg als onderhoud. Lees verder om kennis te maken met de mogelijkheden voor uw nieuwe groene schoolplein.

Onbezorgd samen spelen

Voor spilcentrum De Keverberg, bestaande uit basisschool ‘t Startblok en Korein Kinderplein, legden wij in het voorjaar van 2017 een samenspeelplein aan. Kinderen met en zonder handicap worden op dit groene schoolplein gestimuleerd om samen te spelen en te leren. Met een ontdekplek, ‘verstoppertjespad’ en een nieuw houten speeltoestel valt er voortaan genoeg te beleven voor iedereen tijdens het speelkwartier.

Moestuinen

Soontiëns Stadsnatuur legt ook regelmatig buurtmoestuinen aan. Moestuinen bieden een ideale gelegenheid voor kinderen om van dichtbij mee te maken hoe hun voedsel groeit en wat daarvoor nodig is. Zo heeft Soontiëns Stadsnatuur in de wijk Doornakkers in opdracht van de gemeente Eindhoven een moestuin aangelegd, waarin kinderen van de nabijgelegen basisschool en kinderopvang samen met buurtbewoners aan de slag gaan. Kijk op onze pagina ‘stadsmoestuinen‘ voor meer informatie en voorbeelden van moestuinen die wij aangelegd hebben.

Meer informatie en subsidie groene schoolpleinen

U heeft mogelijk recht op een subsidie bij de aanleg van een groen schoolplein. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij laten graag aan u zien dat u voor de aanleg van groene schoolpleinen bij Soontiëns Stadsnatuur moet zijn.

soontiens-groene-schoolpleinen

basisschool “De Talisman”

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN