Groene schoolpleinen

Soontiëns Stadsnatuur heeft al verschillende schoolpleinen onthard en vergroent. Betonnen tegelvloeren worden vervangen door functioneel groen, waarbij als het even kan ook ruimte wordt gemaakt voor de natuur. Zo kunnen kinderen dier- en plantleven van dichtbij ervaren.

Samen spelen

Voor spilcentrum De Keverberg, bestaande uit basisschool ‘t Startblok en Korein Kinderplein, legden wij in het voorjaar van 2017 een samenspeelplein aan.

Kinderen met en zonder handicap worden op dit groene schoolplein gestimuleerd om samen te spelen en te leren. Met een ontdekplek, ‘verstoppertjespad’ en een nieuw houten speeltoestel valt er voortaan genoeg te beleven voor iedereen tijdens het speelkwartier.

Moestuinen

Soontiëns Stadsnatuur legt ook regelmatig buurtmoestuinen aan. Moestuinen bieden een ideale gelegenheid voor kinderen om van dichtbij mee te maken hoe hun voedsel groeit en wat daarvoor nodig is. Zo heeft Soontiëns Stadsnatuur in de wijk Doornakkers in opdracht van de gemeente Eindhoven een moestuin aangelegd, waarin kinderen van de nabijgelegen basisschool en kinderopvang samen met buurtbewoners aan de slag gaan. Kijk op onze pagina stadsmoestuinen voor meer informatie en voorbeelden van moestuinen die wij aangelegd hebben.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN