Meer groen in woonwijken

Soontiëns Stadsnatuur zet zich graag in voor meer groen en biodiversiteit in woonwijken. Een voorbeeld van een project waarbij buurtbewoners en Soontiëns Stadsnatuur succesvol met elkaar samenwerkten om dit te bereiken is de Doorntuin in de Eindhovense wijk de Doornakkers. De Doorntuin is een langlopend project waarin Soontiëns Stadsnatuur een coördinerende een ondersteunende rol speelt. De Doorntuin fungeert als een ontmoetingsplek waar bewoners samen kunnen tuinieren, kinderen kunnen spelen en activiteiten worden georganiseerd. Lees meer over de Doorntuin.

Medina – De hangende tuinen van Eindhoven

In 2003 ontwikkelde Soontiëns een beplantingsplan voor appartementencomplex Medina midden in het drukke centrum van Eindhoven. Daarbij werd inspiratie gehaald uit het idee van architect Neave Brown voor ‘hangende tuinen’. De appartementen hebben ieder een dakterras waarop een weelderige beplanting is aangebracht. Het beplantingsplan is zo ontworpen dat het contrast tussen de mediterrane uitstraling van de beplanting en de harde lijnen van de bebouwing versterkt wordt. Na de aanleg is ook het beheer van de tuinen in handen van Soontiëns Stadsnatuur.

Duurzaam groen

Naast ontwerpen en uitvoeren geeft Soontiëns Stadsnatuur ook advies over groenprojecten in de stad. Zo hebben wij bij de ontwikkeling van duurzame woonwijk Geerpark in Vlijmen advies gegeven over het inrichten van de wijk met natuurvriendelijke beplanting. Uitgangspunt was hierbij een optimale combinatie van ecologie en wonen.

Stadsmoestuinen

Soontiëns Stadsnatuur legt ook regelmatig stads- of buurtmoestuinen aan. Vaak in opdracht van de gemeente, maar ook in overleg met de wijkbewoners. Lees hier meer over stadsmoestuinen.

project-magical-garden

Magical Garden

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN