De activiteiten van Soontiëns Stadsnatuur

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Hieronder vindt u een overzicht van onze diensten en projecten.

Onze diensten

Groene daken

Als landelijk opererende groenspecialist staan wij, Soontïens Stadsnatuur, voor het ontwerpen, aanleggen én onderhouden van stedelijk groen.

Onze diensten

Groen-blauwe schoolpleinen

Soontiëns Stadsnatuur heeft al verschillende schoolpleinen vergroend. Betonnen tegelvloeren worden vervangen door functioneel groen. Zo kunnen kinderen dier- en plantleven van dichtbij ervaren.

Onze diensten

Groen design

Soontiëns Stadsnatuur werkt regelmatig aan innovatieve groenprojecten in stedelijk gebied. Daarbij werken we regelmatig samen met verschillende designers en ontwerpbureaus.

Onze diensten

Buurtnatuur

Soontiëns Stadsnatuur zet zich graag in voor meer groen en biodiversiteit in woonwijken. Een groene omgeving waarin het prettig is om elkaar te ontmoeten, bevordert de sociale cohesie in de wijk.

Onze diensten

Klimaatadaptatie

Op plekken waar veel steen en beton aanwezig is (met name stedelijke gebieden) worden de effecten van klimaatverandering meestal nog versterkt door de afwezigheid van stedelijk groen.

Onze diensten

Inheemse planten

Bij het ontwerpen en aanleggen van groene ruimtes in stedelijke omgevingen, maken we graag gebruik van inheemse planten. Dat zijn soorten die al eeuwenlang zijn aangepast aan de lokale omstandigheden.

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN