Groene daken

Soontïens Stadsnatuur is een echte groene daken specialist. Wij helpen zowel particulieren als bedrijven en instanties bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van vegetatiedaken. Ook voor advies omtrent dit onderwerp kunt u ons inschakelen. Heeft u plannen om uw dak te vergroenen? Neem vandaag nog contact met ons op. We spreken graag met u af om te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor uw dak.

6 goede redenen om een groen dak aan te leggen

  • De verkoelende werking in de zomer;
  • Een isolerende werking in de winter;
  • Hemelwater wordt opgevangen en heel langzaam weer afgegeven;
  • Het draagt bij aan een gezondere en prettigere leefomgeving;
  • Een groen dak werkt geluiddempend;
  • In veel gemeentes is er subsidie beschikbaar voor groene daken

Wateropvang

Nederland heeft te maken met klimaatverandering, en dat is zeker de laatste jaren steeds merkbaarder geworden. Denk bijvoorbeeld aan langdurige droogte, maar ook de steeds heftig wordende regenbuien in de zomer. Soms valt er zoveel neerslag dat de riolen al dat water niet meer aankunnen. Het vergroenen van daken is een uitstekende maatregel om te zorgen dat hemelwater beter wordt opgevangen en niet rechtstreeks het riool in loopt.

Is uw pand geschikt voor een groen dak?

De meeste platte of iets hellende daken zijn prima geschikt voor een groen dak. Het is wel belangrijk dat het dak het gewicht kan dragen: de draagkracht moet in orde zijn. Voor een sedumdak is er een minimale belasting van 80 kg per m2. De meest geschikte daken zijn platte daken die in de zon liggen. Hellende daken kunnen ook vergroend worden; daarbij kunnen soms speciale verankeringen nodig zijn als de helling groot is. Daarnaast geldt: Hoe meer helling, hoe meer risico er bestaat op uitdroging. Dat komt doordat het water naar beneden loopt. Laat u door ons adviseren als u twijfelt.

Kiest u voor een weelderige, uitbundige daktuin met veel vegetatie? Dan moet u rekening houden met een groot gewicht. Wij geven u hierin graag advies. Mocht de constructie van uw dak hiervoor niet geschikt zijn, dan kunt u ook kiezen voor een wat lagere begroeiing of bijvoorbeeld een sedumdak.

Contact

Neemt vandaag nog contact op met Soontiëns Stadsnatuur. Wij kunnen u vrijblijvend informeren en adviseren over het aanleggen van een groen dak.

Medina_2013
Groene daken
Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN