Groen dak aanleggen

Soontïens Stadsnatuur is specialist op het gebied van het aanleggen van een groen dak. Wij kunnen uw groene dak ontwerpen, aanleggen én onderhouden, en wij spreken graag met u af om te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor uw dak.

Waarom een groen dak aanleggen?

Een groen dak heeft vele voordelen, hieronder noemen wij er enkele:

  • Het vangt water op;
  • Het kan verkoelend werken in de zomer;
  • Het kan ook een geluiddempende functie hebben;
  • Het zorgt voor een gezondere en prettigere leefomgeving, zeker in de stad;
  • Het is goed voor de insectenpopulatie in de stad;
  • In sommige gevallen kunt u zelfs in aanmerking komen voor subsidie;

Nederland heeft te maken met klimaatverandering, en dat is zeker de laatste jaren steeds merkbaarder geworden. Denk bijvoorbeeld aan de steeds heftig wordende regenbuien in de zomer. Soms valt er zoveel neerslag dat de riolen al dat water nauwelijks meer aankunnen. Naast het “onttegelen” van tuinen is het vergroenen van (stads)daken een maatregel die ervoor zorgt dat het hemelwater beter opgevangen wordt.

Is uw pand geschikt voor een groen dak?

De meest geschikte daken zijn platte daken die in de zon liggen.. Hellende daken kunnen wel vergroend worden, maar er is meer risico op uitdroging doordat het water naar beneden wegloopt. Bovendien kunnen speciale verankeringen nodig zijn als de helling te groot is.

Er is van alles mogelijk als u een groen dak wilt laten aanleggen. U kunt kiezen voor een uitbundige daktuin, maar dan moet u wel rekening houden met een groot gewicht. Als de constructie van uw dak hier minder geschikt voor is, kunt u ook kiezen voor een wat lagere begroeiing of bijvoorbeeld een sedumdak. Een sedumdak is begroeid met kleine vetplantjes die het vocht goed op kunnen nemen in hun bladeren. Wij bepalen echter niet of uw dak geschikt is om het gewicht te dragen van een sedumdak.

Neemt u vooral contact op met Soontiëns Stadsnatuur, wij kunnen u vrijblijvend informeren en adviseren over het aanleggen van een groen dak.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN