Sedumdak laten aanleggen

Een sedumdak laten aanleggen brengt vele voordelen met zich mee. Soontïens Stadsnatuur heeft zich hierin gespecialiseerd en adviseert u graag.

Plat of schuin dak

Een sedumdak kan zowel op een plat als een schuin dak prima aangelegd worden. Bij een schuin dak moeten er dan wel iets meer voorbereidingen gedaan worden. Het water loopt bij een schuin dak bijvoorbeeld wat sneller weg, en bij daken die schuiner zijn dan 35° kan de sedummat gaan verschuiven. Dat is echter allemaal te voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een dak dat begroeid is met een laag vetplantjes. Die laag vetplantjes is niet alleen heel mooi; de eigenschappen ervan bieden ook andere voordelen:

  • Warmte-isolatie: De vetplantjes absorberen zonlicht en ze houden de warmte ervan tegen. Dat zorgt ervoor dat het binnenklimaat onder het dak een stuk aangenamer zal worden in de zomer.
  • Geluidsisolatie: Het geluid van regen en hagel zal veel minder indringen zijn doordat het niet meer rechtstreeks op het dak roffelt. Ook omgevingsgeluiden worden voor een deel geabsorbeerd door het sedum waardoor het ook in die zin bijdraagt aan geluidsisolatie.
  • Levensduur van uw dak: Uw dak zal tot wel twee maal langer meegaan dan een dak zonder sedum. Weersinvloeden zoals zon en regen worden immers tegengehouden door de plantjes en ook het effect van temperatuurschommelingen, die slecht zijn voor de kwaliteit van uw dak, wordt door de aanleg van een sedumdak tegengegaan.
  • Onderhoudsarm: de vetplantjes kunnen lange tijd zonder water, maar ook tijden van veel regenval kunnen ze prima hebben. Behalve het verwijderen van af en toe wat onkruid, hoeft u er verder niets meer aan te doen.

Contact

Wilt u meer informatie over de aanleg van een sedumdak? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er met alle plezier over.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN