Natuurlijk schoolplein

Bent u geïnteresseerd in de aanleg van een natuurlijk schoolplein? Laat u dan vrijblijvend adviseren door Soontiëns Stadsnatuur. Wij hebben de afgelopen jaren al vele prachtige groene schoolpleinen en andere duurzame, natuurlijke speelgelegenheden en stadspleinen mogen aanleggen voor opdrachtgevers. Scholen, maar ook gemeenten en provincies schakelen ons hier graag voor in. Neem contact met ons op voor passend advies. Door gericht met u mee te denken, kunnen wij de omgeving die u wilt aanpakken voorzien van functioneel én mooi groen door te ontharden én tegelijkertijd te vergroenen.

Groen schoolplein met paaltjes en draden voor klimgroen.

Een groen schoolplein ontwerpen én inrichten

Op een schoolplein is het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd om lekker samen te spelen. Soontiëns Stadsnatuur kan u helpen om dit te realiseren in een groene, natuurlijke omgeving. Zo’n groen schoolplein is namelijk niet alleen duurzaam; uit onderzoek van de VU in Amsterdam is gebleken dat kinderen zich vrijer en zelfverzekerder voelen op een natuurlijk schoolplein. Leerzaam is het ook: omdat groen ook allerlei fauna aantrekt, maken kinderen op een speelse manier kennis met het planten- en dierenrijk. Ga vrijblijvend het gesprek aan met ons en ontdek de expertise van onze medewerkers. Wij kunnen u op allerlei manieren helpen om een functioneel, duurzaam en aantrekkelijk groen schoolplein te creëren. Zo kunnen wij u van dienst zijn met:

  • Ontwerp;
  • Inrichting;
  • Aanleg;
  • Onderhoud.

Een natuurlijk schoolplein draagt bij aan biodiversiteit en natuurbeleving

Voordat werkzaamheden worden opgestart, presenteren wij een vakkundig plan van aanpak. Daarin staan de omgeving en uw wensen centraal. Qua inrichting valt er veel te kiezen: een grasveldje, een moestuin, een natuurlijke zandbak met groen, speeltoestellen… Wij laten aan u zien dat er nadrukkelijk rekening wordt gehouden met mens, dier én het klimaat. Kortom, Soontiëns Stadsnatuur draagt graag bij aan het verbeteren van de biodiversiteit én natuurbeleving van de samenleving in het algemeen, en kinderen in het bijzonder.

Voorbeelden van verschillende natuurlijke schoolpleinen

Wij zijn trots op de groenprojecten die we door de jaren heen hebben opgeleverd. Zo is er voor SPIL-centrum Keverberg een prachtig natuurlijk samenspeelplein aangelegd. Met een ontdekplek, verstoppertjespad én een nieuw houten speeltoestel is er genoeg te beleven voor kinderen tijdens het speelkwartier pauze. Of kijk eens bij het project dat we voor basisschool de Talisman hebben uitgevoerd. Benieuwd naar meer verschillende soorten opgeleverde groene schoolpleinen? Geef ons dan gerust een belletje. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft over de aanleg van een natuurlijk schoolplein.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN