Natuurlijk schoolplein

Bent u geïnteresseerd in de aanleg van een natuurlijk schoolplein? Laat u dan vrijblijvend adviseren door Soontiëns Stadsnatuur. Wij hebben de afgelopen jaren al vele prachtige groene schoolpleinen en andere duurzame, natuurlijke speelgelegenheden en stadspleinen mogen aanleggen voor opdrachtgevers. Scholen, maar ook gemeenten en provincies schakelen ons hier graag voor in. Neem contact met ons op voor passend advies. Door gericht met u mee te denken, kunnen wij de omgeving die u wilt aanpakken voorzien van functioneel én mooi groen door te ontharden én tegelijkertijd te vergroenen.

Een natuurlijk schoolplein ontwerpen én inrichten

Kinderen moeten gestimuleerd worden om heerlijk samen te spelen op schoolpleinen. Met de hulp van Soontiëns Stadsnatuur is dit mogelijk op een natuurlijk schoolplein. Zo’n groen schoolplein is dan ook niet alleen duurzaam; uit onderzoek van de VU in Amsterdam is gebleken dat kinderen zich vrijer en zelfverzekerder voelen op een natuurlijk schoolplein. Omdat groen ook allerlei fauna aantrekt, zullen kinderen op een speelse manier beter kennis maken met het planten- en dierenrijk. Ga vrijblijvend het gesprek aan en ontdek de expertise van onze medewerkers. Zo helpen wij u graag van A tot Z voor uw groene schoolplein. Kortweg gezegd omslaat dit het volgende:

  • Ontwerp;
  • Inrichting;
  • Aanleg;
  • Onderhoud.

Bijdrage verbetering biodiversiteit en natuurbeleving

Voordat werkzaamheden worden opgestart, presenteren wij een vakkundig plan van aanpak. Binnen dit plan staan de omgeving en uw wensen centraal. Qua inrichting valt er veel te kiezen: een grasveldje, een moestuin, een natuurlijke zandbak met groen… Wij laten aan u zien dat er nadrukkelijk rekening wordt gehouden met mens, dier én het klimaat. Kortom, Soontiëns Stadsnatuur draagt graag bij aan het verbeteren van de biodiversiteit én natuurbeleving van de samenleving in het algemeen, en kinderen in het bijzonder.

Voorbeelden van verschillende natuurlijke schoolpleinen

Wij zijn trots op de groenprojecten die we door de jaren heen hebben opgeleverd. Zo is er voor Spilcentrum De Keverberg een prachtig natuurlijk samenspeelplein aangelegd. Met een ontdekplek, verstoppertjespad én nieuw houten speeltoestel is er genoeg te beleven voor kinderen tijdens de pauze. Of kijk eens bij het project dat we voor basisschool de Talisman hebben uitgevoerd. Benieuwd naar meer verschillende soorten opgeleverde groene schoolpleinen? Geef ons dan gerust een belletje. Wij voorzien u graag van meer informatie voor de aanleg van een natuurlijk schoolplein.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN