Groene schoolpleinen

Soontiëns Stadsnatuur heeft al verschillende schoolpleinen onthard en vergroent. Betonnen tegelvloeren worden vervangen door functioneel groen, waarbij als het even kan ook ruimte wordt gemaakt voor de natuur. Zo kunnen kinderen dier- en plantleven van dichtbij ervaren.

De natuur dichterbij

Voor het spilcentrum Fellenoord in Eindhoven, dat o.a. een kinderopvang, peuterspeelzaal en bassisschool herbergt, ontharden en vergroenden wij het schoolplein. Er werden banken gemaakt van hout uit de regio, tegen de muur kwam een insectenhotel in de vorm van een bloem en er werden nestkasten voor vogels aangelegd. Langs de rand van het groene schoolplein kwamen biodiversiteitsborders™ die, met behulp van specifieke planten met wisselende bloeitijden door het jaar heen, erop ingericht zijn zoveel mogelijk verschillende insecten te trekken.

Moestuinen

Soontiëns Stadsnatuur legt ook regelmatig buurtmoestuinen aan. Moestuinen bieden een ideale gelegenheid voor kinderen om van dichtbij mee te maken hoe hun voedsel groeit en wat daarvoor nodig is. Zo heeft Soontiëns Stadsnatuur in de wijk Doornakkers in opdracht van de gemeente Eindhoven een moestuin aangelegd, waarin kinderen van de nabijgelegen basisschool en kinderopvang samen met buurtbewoners aan de slag gaan. Kijk op onze pagina stadsmoestuinen voor meer informatie en voorbeelden van moestuinen die wij aangelegd hebben.

Contact
Actueel
  • Symposium Biodiversiteit

    Symposium Biodiversiteit

    Op 4 november organiseert de Provincie Noord-Brabant het symposium ‘biodiversiteit en leefgebied’. Soontiëns Stadsnatuur organiseert één van de workshops.

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: