Stadsmoestuinen

STADSMOESTUINEN

Soontiëns Stadsnatuur legt regelmatig stads- en buurtmoestuinen aan. Buurtmoestuinen zijn vaak een initiatief van de gemeente of van wijkbewoners in samenwerking met scholen. Moestuinen bieden kinderen een ideale gelegenheid om van dichtbij mee te maken waar hun voedsel vandaan komt en wat ervoor nodig is om het te laten groeien. Moestuinen dragen bij aan bewustwording over voedsel en natuurbelang. Een goed voorbeeld van een geslaagde gezamenlijke (moes)tuin is de Doorntuin in Eindhoven. Soontiëns Stadsnatuur heeft ook medewerkers op de High Tech Campus in Eindhoven geholpen met de aanleg van een gezamenlijke moestuin.

PLUKTUIN GROENEWOUDSEWEG

Aan de Groenewoudseweg in Eindhoven ondersteunde Soontiëns Stadsnatuur bewoners met de aanleg van een pluktuin. Vrijwilligers onderhouden de tuin gezamenlijk.

 

IMG_3238

13483127_600182293474630_5762114278769015967_o

WIJKMOESTUIN DOORNAKKERS

Doornakkers is een wijkvernieuwingsgebied en Krachtwijk. In het kader daarvan worden er verschillende activiteiten georganiseerd om de bewoners meer te betrekken bij de wijk. Eén van die activiteiten was het aanleggen van een buurtmoestuin. In opdracht van de gemeente Eindhoven voerde Soontiëns Stadsnatuur dit uit.

De moestuin werd aangelegd in een oude kloostertuin van het voormalige Minderbroederklooster aan de Poeijersstraat. Het doel van de tuin is kinderen bewust maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Leerlingen van basisschool de Driesprong en naschoolse opvang Korein gaan samen met bewoners en vrijwilligers in de tuin aan de slag. Als vervolg van het project zullen de kinderen een zgn. ‘vierkante meter tuin’ krijgen, zodat ze de opgedane kennis ook thuis in de praktijk kunnen brengen.

Doornakkers-opening-moestuin-2

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN