Innovatieve oplossingen in de stad

Soontiëns Stadsnatuur werkt regelmatig aan innovatieve groenprojecten in stedelijk gebied. Zo hebben wij op verschillende plaatsen in Eindhoven op verrassende wijze bijzondere beplanting aangebracht.

Groene Abri in Eindhoven

Eind 2009 werkte Soontiëns Stadsnatuur mee aan de realisering van een groene abri in de binnenstad van Eindhoven. De abri was een ontwerp van WVTTK Architecten, die daarmee de eerste prijs in de ontwerpwedstrijd Verrassend Groen wonnen, en werd in opdracht van de gemeente Eindhoven uitgevoerd.‎

De groene abri is zowel op het dak als tegen de achterwand beplant met een weelderige beplanting. De abri past perfect binnen het streven van gemeenten om meer te doen op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit in de stad. De groene abri draagt bij aan natuurbeleving in de stad en zet aan tot bewustwording over duurzaamheid. De groene abri koppelt fysiek groen aan duurzame mobiliteit, zoals snelle OV-verbindingen en bussen op waterstof. Oorspronkelijk werd de abri als proef voor drie maanden geplaatst, maar inmiddels is het groene bushokje een vertrouwd aanblik in de Eindhovense binnenstad.

Groene lampenkappen

De Jan van Lieshoutstraat, in het centrum van Eindhoven, wordt sinds eind 2009 verlicht door bijzondere ‘groene’ lampenkappen, die Soontiëns Stadsnatuur in opdracht van de gemeente Eindhoven maakte. De lampenkappen, die de naam ‘Greenspotlight’ kregen, werden ontworpen door BYTR Architecten naar aanleiding van een onderzoek dat zij uitvoerden in opdracht van de gemeente Eindhoven. Dit onderzoek was gericht op de mogelijkheden om de groenbeleving in het centrum te vergroten. De lampenkappen zijn opgeplant met klimop, die een raamwerk van staal begroeien.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN