Basisschool De Klimboom

2018; ontwerp en realisatie

Wat we hebben gedaan

Groeiplaatsverbetering bomen: De grote honingboom is het centrale punt van het schoolplein. Om de conditie van de boom te verbeteren zijn de tegels onder de kroonprojectie verwijderd. Om de wortels te ontzien is rond de stam een vlonder gebouwd. De vlonder wordt gebruikt als centraal podium bij evenementen en vieringen.

Stilteplek met verstopgroen: ook onder de andere grote boom op het plein (taxus) zijn alle tegels verwijderd en is een vlonder geplaatst. Dit is nu een stilteplek met verstopgroen eromheen.

Groene restruimtes: De restruimtes tussen het fietsparcours zijn ingeplant met visueel aantrekkelijk (ontoegankelijk) groen. De planten lokken insecten en vogels. Er valt zoveel meer te ontdekken, vlinders, lieveheersbeestjes etc.

Bestaande toestellen: Deze zijn waar mogelijk gehandhaafd. Toestellen die niet meer door de keuring kwamen zijn vervangen door balanceerstammen die aanleiding tot spelen geven.

Moestuin en buitenklas: De patio is nu een moestuin. Hier leren de kinderen van de onderbouw over eetbare planten. De moestuin wordt ook als buitenklas gebruikt.

Groene schoolpleinen: fietsparcours met groen bij basisschool de Klimboom.
Groen schoolplein met moestuin in de border voor de kinderen.
Vlonder rondom honingboom op vergroend schoolplein.
Paaltjes langs fietsparcours bij plantperkjesop een groen schoolplein.

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN

Groen schoolplein met bloemenmengsels en paaltjes voor een avontuurlijk pad.loopbrug met kraaiennest rondom volwassen boom op groen schoolplein.