Sedumdaken

Als u nadenkt over de aanleg van een sedumdak, dan kan Soontïens Stadsnatuur u helpen. Wij beschikken over de kennis en expertise om van uw dak een mooi sedumdak te maken.

Wat zijn sedumdaken?

Sedum is de wetenschappelijke verzamelnaam voor zo’n zeshonderd verschillende vetplantensoorten, die allemaal familie van elkaar zijn. Eén van de belangrijkste eigenschappen van sedum is dat ze in hun dikke bladeren uitstekend water kunnen vasthouden. Het is dan ook een populaire soort om op groendaken te planten.

Een sedumdak is dus een bepaald type groendak. Voor een sedumdak wordt vaak gekozen omdat het de lichtste vorm is van een groendak. De vetplantjes hebben geen dikke bodem nodig en er is veel variatie mogelijk. Wel 250 soorten vetplantjes zijn geschikt voor een sedumdak.

Wat zijn precies de voordelen van sedumdaken?

  • Het is onderhoudsvriendelijk. Vetplantjes hebben weinig aandacht nodig, het enige wat eventueel moet gebeuren is het verwijderen van onkruid
  • Het heeft een isolerend effect, zowel op geluid als op warmte.
  • Het dak kan langer meegaan doordat de beplanting beschermt tegen zonlicht en regen. Ook extreme temperatuurverschillen zullen minder invloed hebben op het onderliggende dak.

Al is een sedumdak het lichtste soort groendak, toch moet u rekening houden met het gewicht dat op het dak komt te liggen. Het kan zijn dat uw dak aangepast moet worden om het geschikt te maken voor de aanleg van het sedum. Platte daken zijn het meest geschikt voor een sedumdak, maar ook op een schuin dak met een helling tot wel 45 graden is het mogelijk om sedum aan te leggen. De opbouw zal daarbij wat anders zijn omdat het water sneller van het dak af loopt. Wij bepalen echter niet of uw dak geschikt is om het gewicht te dragen van een sedumdak.

Contact opnemen

Soontiëns stadsnatuur kan u uitstekend van dienst zijn, van advies tot aanleg. Neemt u contact met ons op dan kunnen we bespreken wat er allemaal mogelijk is en wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN