Groen dak Eindhoven

Wilt u een groen dak voor uw woning in Eindhoven? Dan kan Soontïens Stadsnatuur u bijstaan. Wij zijn gevestigd in Eindhoven en kunnen u hierover adviseren en het hele proces verzorgen, van ontwerp tot uitvoering. Groene daken worden steeds populairder in de stad. Dat heeft verschillende redenen. Het is niet alleen een mooi gezicht, het is ook nog eens heel goed voor het klimaat.

Waarom kiezen voor een groen dak voor uw woning in Eindhoven?

De laatste jaren wordt de verandering die het klimaat ondergaat steeds duidelijker. Dit is o.a. goed te merken aan de hoeveelheid hemelwater die vooral in de zomer valt. Door de steeds heviger wordende hoosbuien kan het riool het verwerken van al dat regenwater nauwelijks aan. De overheid en allerlei klimaatorganisaties roepen al jaren op tot vergroening van tuinen én daken.

In een stad als Eindhoven is er, naast een aantal stadsparken, relatief weinig ruimte voor groen op de grond. Meer groene daken kunnen echter wezenlijk bijdragen aan de oplossing voor het probleem van zoveel overtollig regenwater. Bovendien zijn er ook mogelijkheden om het hemelwater zelf op te vangen zodat u dit kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van uw tuin of het doorspoelen van het toilet. Maar een groen dak biedt meer voordelen:

  • Het kan wat verkoeling bieden onder het dak doordat het zonlicht door de begroeiing word opgenomen.
  • Het kan zelfs geluiddempend werken
  • Het zorgt voor voedsel voor allerlei insecten, zodat de insectenpopulatie groeit
  • Veel groene daken samen zorgen ook nog eens voor schonere lucht in de stad. U kunt er met uw groene dak in Eindhoven dus bijdragen aan de stikstofreductie
  • U kunt in sommige gevallen zelfs subsidie aanvragen.

Contact opnemen

Als u vragen heeft, of meer informatie wilt over de werkwijze van Soontiëns Stadsnatuur bij het aanleggen van uw groene dak in Eindhoven, twijfelt u dan niet en neem snel contact met ons op! Wij maken graag een afspraak met u. Wij bepalen echter niet of uw dak geschikt is om het gewicht te dragen van een sedumdak.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN