Kosten voor het aanleggen van een groen dak

Wanneer u van plan bent een groen dak door ons te laten aanleggen, is het belangrijk dat we een afspraak gaan inplannen. Het hangt namelijk van meerdere factoren af wat de kosten zullen zijn, en door samen te kijken wat uw wensen zijn, en de staat van uw dak te bekijken, kunnen we een offerte opstellen die bij uw situatie past.

Subsidie

In sommige gemeentes is het overigens mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de aanleg van een groendak, zodat de kosten ervoor nog wat gedrukt worden. Om erachter te komen of dit ook voor u van toepassing is, kunt u het beste even contact opnemen met uw gemeente, of raadpleeg hun website.

Klimaat

In deze tijden van soms langdurige droogte, en dan weer plotselinge hevige regenval, wordt er meer dan ooit belang gehecht aan een goede afwatering en een goede absorptie van (overtollig) regenwater. In steden is vaak veel bestrating aanwezig waardoor het water niet goed meer weg kan lopen en overstromingen steeds vaker het gevolg kunnen zijn. Een groen dak aanleggen draagt bij aan de oplossing: Het regenwater wordt door de substraatmat en wortels van de planten vastgehouden en geven het vervolgens langzaam weer af. Riolen zullen daardoor minder snel overbelast raken.

Andere redenen voor de aanleg van een groen dak

Naast het klimaat, zijn er nog een aantal andere voordelen die een groen dak kan bieden:

  • Een aangenamer binnenklimaat doordat het groen op het dak de warmte van de zon goed tegenhoudt;
  • Een langere levensduur van uw dak: het groen werkt als een beschermende laag;
  • Geluidsisolatie: zowel geluiden van buitenaf als het geluid van regen en hagel wordt door de beplanting gedempt.

Contact

Als u vragen heeft over de kosten voor de aanleg van een groen dak, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. In een gesprek zullen wij u hier veel meer over kunnen vertellen.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN