Groene gevels

In stedelijk gebied is er niet altijd een mogelijkheid voor ‘traditioneel groen’, vaak ontbreekt het aan ruimte. Eén innovatieve oplossing is de groengevel. De ‘Mur Vegetal’ van Patrick Blanc is een bekend voorbeeld hiervan. Inmiddels zijn er alternatieve systemen voor groene gevelbekleding die beter aansluiten op de huidige eisen en wensen van duurzaamheid. Soontiëns Stadsnatuur ontwikkelde het bestaande groengevel-systeem vanuit ecologische expertise verder. Zo zijn we gekomen tot een systeem dat niet alleen een mooi plaatje oplevert, maar ook een bijdrage levert aan de natuur en de beleving daarvan op en rond gebouwen.

Een veilig en duurzaam systeem voor groene gevels

Bij dit systeem houden we rekening met veiligheid en duurzaamheid. Het substraat dat gebruikt wordt is biologisch afbreekbaar en direct herbruikbaar. Het rvs-systeem dat de basis vormt is duurzaam, verplaatsbaar en makkelijk te onderhouden. Wilt u uw gevel vergroenen? Wij denken graag met u mee over een groene gevel die niet alleen mooi oogt, maar ook bijdraagt aan een duurzame leefomgeving voor mens, plant en dier.

Een groene gevel of verticale tuin, overal te plaatsen

Het professionele systeem van Soontiëns Stadsnatuur kan op verschillende wanden en gevels met succes worden toegepast. Door middel van een modulair systeem met rvs-draadmanden en een automatische water- en voedingsinstallatie kan op vrijwel iedere plaats, zowel binnen als buiten, een groene gevel of verticale tuin gerealiseerd worden.

Het systeem is bovendien geschikt voor een grote variatie aan planten. Door middel van een speciaal groeisubstraat, dat zorgt voor optimale toegang tot water en voedingsstoffen, blijven de planten in goede conditie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het innovatieve en gebruiksvriendelijke systeem van Soontiëns Stadsnatuur voor groene gevels? Bent u benieuwd naar projecten die wij al gerealiseerd hebben? Neem dan contact op met ons; onze groenspecialisten helpen u graag met alle informatie die u nodig heeft.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN