Groene gevels

In stedelijk gebied is er niet altijd een mogelijkheid voor ‘traditioneel groen’, vaak ontbreekt het aan ruimte. Eén innovatieve oplossing is de groengevel. De ‘Mur Vegetal’ van Patrick Blanc is een bekend voorbeeld hiervan. Inmiddels zijn er alternatieve groengevelsystemen die beter aansluiten op de huidige eisen en wensen van duurzaamheid. Soontiëns Stadsnatuur ontwikkelde het bestaande groengevel-systeem vanuit ecologische expertise verder tot een systeem dat niet alleen een mooi plaatje oplevert, maar ook een bijdrage is aan de natuur en de beleving daarvan op en rond gebouwen.

Veiligheid en duurzaamheid

Bij dit systeem wordt rekening gehouden met veiligheid en duurzaamheid. Het substraat is biologisch afbreekbaar en direct herbruikbaar. Het rvs-systeem is duurzaam, verplaatsbaar en makkelijk te onderhouden. Wij denken graag met u mee over een groene gevel, die niet alleen mooi oogt, maar ook bijdraagt aan een duurzame leefomgeving voor mens, plant en dier.

Voorbeelden

Dit professionele systeem kan op verschillende wanden met succes worden toegepast. Door middel van een modulair systeem met rvs-draadmanden en een automatische water- en voedingsinstallatie kan op vrijwel iedere plaats, binnen en buiten, een groene gevel of verticale tuin gerealiseerd worden.

Het systeem is geschikt voor een grote variatie aan planten. Door middel van een speciaal groeisubstraat dat zorgt voor optimale toegang tot water en voedingsstoffen: blijven de planten in goede conditie.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN