Ecologisch onderzoek en advies

Over Soontiëns Ecology

Soontiëns Ecology advies- en uitvoeringsbedrijf gespecialiseerd in complexe ecologische vraagstukken. succesvol in bestrijding van invasieve exoten (o.m. Watercrassula, Japanse Duizendknoop) en behoud van bijzondere inheemse plant- en diersoorten (o.m. Knoflookpad). Wij werken samen met kennispartners als Stichting Bargerveen, RAVON en Wageningen Universiteit & Research. Onze meerwaarde zit in de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar praktisch toepasbare uitvoering. Dat vraagt veel kennis en aandacht in alle stappen van planvorming tot beheerfase,

Soontiëns Ecology is een onderdeel van Soontiëns Stadsnatuur en is voortgekomen uit de interesse en expertise van de eigenaren van Soontiëns.

Onderzoek en advies

Soontiëns Ecology verzorgt ecologisch onderzoek en advies. Onderzoek kan onder andere bestaan uit literatuurstudie, determinatie van inheemse en beschermde soorten en invasieve exoten en monitoring van natuurwaarden over korte of langere perioden. Wij geven advies over de inrichting van landschappen, aangepast op belangrijke soorten die in het gebied (kunnen) leven. Ook kunnen wij adviseren over de aanpak van invasieve exoten, zoals Japanse duizendknoop en watercrassula.

Monitoring natuurwaarden en quickscans

Afhankelijk van uw wensen voeren wij een monitoring uit over een langere periode of een éénmalig onderzoek, in de vorm van een quickscan Flora en Fauna.

Wij zijn gespecialiseerd in amfibieën, reptielen, bosecologie en stedelijke ecologie, maar in ons netwerk zijn ook deskundigen op andere gebieden inzetbaar.

De resultaten van de quickscan of het monitoringsprogramma worden gepresenteerd in een heldere rapportage met de belangrijkste conclusies. Daarnaast kunnen wij u adviseren over te nemen maatregelen of verbeteringen. Wij kunnen eventueel ook uitvoerende werkzaamheden die hieruit voortvloeien voor onze rekening nemen.

Bestrijding invasieve exoten

Soontiëns Ecology biedt hulp bij het herkennen, voorkomen van verspreiding en bestrijding van invasieve exotische plantensoorten, zowel terrestrisch als aquatisch. Daarbij kunnen wij ook ondersteunen in de communicatie naar het publiek, bijvoorbeeld in de vorm van bebording of het organiseren van workshops en presentaties. Wij bieden begeleiding door een ecologisch deskundige en werkprotocollen bij uitvoerende werkzaamheden op terreinen met invasieve exoten.

Voorbeelden van invasieve exotische planten zijn Japanse duizendknoop en watercrassula.

Contact
Actueel
  • Samenspeelplein Eindhoven

    Samenspeelplein Eindhoven

    Bij Spilcentrum De Keverberg legden wij dit jaar een samenspeelplein aan. Kinderen met en zonder handicap worden op dit groene schoolplein gestimuleerd om samen te spelen en te leren.

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN:

veel_meer_dan_een_tuincentrum

Soontiëns Tuincentrum

U kunt bij ons terecht voor alles wat met tuinen en tuinieren
te maken heeft. Met 500 verschillende soorten vaste planten en een groot
assortiment bomen en heesters vindt u bij ons zeker wat u zoekt.
Wij zijn niet voor niets het groenste tuincentrum van Eindhoven! Wij
adviseren u graag over welke planten het beste in uw tuin passen.

img-hoveniers

Soontiëns Hoveniers

Soontiëns Hoveniers regelt alles voor de tuin, van
tuinontwerp tot aanleg en onderhoud, onder één dak. Wij
gaan hierbij uit van uw wensen en vertalen dit naar een
tuinontwerp en beplantingsplan. De grootte van de tuin is
niet van belang: geen tuin is voor ons te klein en geen
project te groot.

img-stadsnatuur

Soontiëns Boomverzorging

Onderhoud van bomen is een specialisme. Onze
gecertificeerde boomverzorgers kunnen alle soorten
werkzaamheden op het gebied van bomen voor u
uitvoeren, inclusief boomveiligheidscontrole,
boomeffectanalyse en advies.